Millainen työpisteesi kotonasi on?

Koronan takia useat meistä päätyivät vaihtoehtoon kotitoimistosta. Se olikin helppo ja luonteva tapa välttyä ylimääräisiltä kontakteilta ja silti työt tulivat tehtyä. Näin parin vuoden jälkeen huomaammekin, että niska-hartiavaivat ovat lisääntyneet ja niin sanottu dataniska on ottanut vallan. Hetkonen, kelataanpas hieman taaksepäin! Kun aloitit työsi kotona, oliko kotitoimistosi sohvalla vai kenties sängyssä?

Etätyöpisteen sijainti

Edellisessä kappaleessa jäimme miettimään etätyöpisteen sijaintia. Ethän sentään valinnut työpisteeksesi sohvannurkkaa tai pahimmillaan sänkyä, jossa ergonomia on kaukana hyvästä! Omasta kokemuksestani voin sanoa, että molempia on kokeiltu ja huomattu, että sillä ei saa aikaan kuin karmivat selkäkivut, joita saakin sitten hoitaa pitkään ja hartaasti, jotta on taas kykeneväinen liikkumaan yhtään mihinkään. Viimein nyt siis vaihda ehdottomasti työpisteesi sijainti pöydän ääreen, jossa on ergonominen tuoli.

Työpisteen koostaminen

Hyvä työtuoli on kaiken alku. Ellei sinulla ole varaa sijoittaa sekä ergonomiseen tuoliin ja -pöytään, hanki ensiksi tuoli ja vasta sitten pöytä. Sähkökäyttöisiä pöytiä löydät täältä täältä ja katso tänne niin näet parhaimmat ergonomiset työtuolit. Mitä muuta tarvitset ergonomiselle työpisteelle? Lisänäyttö tai pari tekevät työskentelystä huomattavasti mukavampaa. Lisäksi voi hankkia langattoman hiiren ja rannetuen. Mikäli kotitoimistolla on taustamölyä, myös vastamelukuulokkeet ovat oiva valinta.

Kierrätetyt kalusteet

Kaikkeahan ei tarvitse ostaa uutena. Löydät vallan mainiosti uudenveroisia käytettyjä kalusteita erilaisilta nettisivustoilta sekä sosiaalisen median ryhmistä. Kurkkaa siis tarjota sieltäkin, ennen kuin ryntäät suinpäin kauppaan. Näin myös luonto kiittää!