Hyviä nettisivuja niille, jotka pitävät muodista

Muoti on asia, joka jaksaa kiinnostaa ihmisiä. Tänä päivänä verkosta löytyy satoja kotimaisia blogeja, joissa tätä aihetta käsitellään ja ulkomaisilta sivuilta vielä enemmän. Se on niin laaja aihe, joka pitää sisällään kaikki uusimmat trendit vaatteista meikkeihin, asusteista niiden kantajiin. Lehdet ovat pulloon muotia, joko omina lehtinään kuten esimerkiksi Trendi, joka on yksi Suomen vanhimmista muotilehdistä. Trendin sivulle on myöskin kasattu erilaisia muotiblogeja, joita pääsee lukemaan sivun välityksellä. Itse asiassa tänä päivänä Trendi-lehti on yhdistänyt voimansa Lilyn (http://www.lily.fi/) kanssa, joka on suurimpia muotialan sivustoja. Toki Lilyn valikoiman alta löytyy muitakin blogeja kuin vain muotia käsittelevät, mutta muotiblogit ovat sivuston suurin vahvuus. Muotiosioihin törmää myös aivan tavallisten iltapäivälehtien sivulla, eikä Iltasanomatkaan (http://www.iltasanomat.fi/muoti-kauneus/) ole tässä poikkeus, vaan heillä on myös oma osionsa muodille ja kauneudelle. Kätevää niille, jotka eivät halua muotitrendien hallitsevan elämäänsä mutta silti haluavat pitää itsensä kartalla uusista muotivirtauksista samalla kun lukevat muitakin ajankohtaisia aiheita.

Muotia myös tuputetaan jo aivan pienestä lähtien. Yksi tällainen ”muotiguru” on Barbie-nukke, joka tosin on saanut hieman kritiikkiä osakseen, sillä se tarjoaa epänormaalin vartalomallin pikkutytöille ja voi saada nämä luulemaan, että vain se on ainut ja oikea vartalomalli. Niin tai näin, on Barbienukkekin saanut oman pelinsä, jota voi pelata vaikka osoitteessa http://fi.zgamz.info/3534/. Tässä pelissä päästään pukemaan Barbieta, tekemään kampauksia ja mitä kaikkea voi maailman suosituimmalta muotinukelta odottaakaan.

Myös vierailu monen mallisivun nettisivulla on virkistävä kokemus siinä mielessä, että on kiva nähdä millaisia malleja tänä päivänä halutaan muotinäytöksiin esittelemään vaatteita.

Paparazzi (http://www.paparazzi.fi/new-faces) on Suomen tunnetuimpia mallitoimistoja ja heidän listoillaan on useita kansainvälisestikin menestyneitä suomalaisia malleja. Yhdistävä piirre monille malleille on pituus ja näyttävyys, ja on mielenkiintoista nähdä, että monet uudet kasvot eivät ole perinteisellä tavalla kauniita, vaan heissä on jotakin erikoista, jotakin joka nostaa heidät tavallisten tusinakaunottarien yläpuolelle.

Suomihan on suhteessa pieni läiskä muotimeressä ja jos haluaa fiilistellä kansainvälisempien sivujen parissa, voikin piipahtaa osoitteessa http://www.awwwards.com/50-fashion-websites.html joka esittelee ainakin 50 parasta ulkomaista muotisivustoa, mukana niin Pradaa, Versacea kuin monia muitakin, joista tavan pulliainen ei ole ikinä kuullutkaan mutta muotiasiantuntijat tietävät heti nimen kuullessaan millaista tyyliä kukakin edustaa.