Suomessa pimeä aika kestää monta kuukautta, ja useimmat suomalaiset ovatkin sopeutuneet elämään pimeyden keskellä. Hyviä harrastuksia, kuten pitkiä lenkkejä koiran kanssa, ei missään tapauksessa pidä laittaa tauolle talven ajaksi. Oikeiden varusteiden kanssa lenkkeily on nautinnollista vuoden ympäri.

Monet meistä kuitenkin unohtavat yhden tärkeän varusteen, joka voi jopa pelastaa ihmishenkiä. Jopa puolet jalankulkijoista ei käytä heijastinta, vaikka sen käyttö voisi estää vakavia onnettomuuksia. Hihassa heiluva heijastin tuo pimeydessä merkittävästi turvaa jalankulkijalle, sillä sen ansiosta autoilija pystyy havaitsemaan tiellä liikkujan huomattavasti nopeammin.

Heijastin voi olla tyylikäs asuste

Useimmat meistä yksinkertaisesti unohtavat laittaa heijastimen paikalleen, mutta jotkut saattavat olla huolissaan niiden vaikutuksesta asukokonaisuuteen. Mielessä kummittelee ehkä muisto vanhanaikaisista kovista mainosheijastimista, jotka kiinnitettiin hakaneulalla roikkumaan hihasta. Onneksi nykyään on olemassa runsaasti vaihtoehtoja.

Voit valita vaikkapa söpön pehmoheijastimen tai käytännöllisen, käden tai jalan ympärille kiinnittyvän jousiheijastimen. Ehkä löydät valikoimaa tutkiessasi juuri omaan tyyliisi sopivan heijastimen, joka täydentää asukokonaisuutesi. Tarkista se täältä!

Muista huolehtia myös koirasi näkyvyydestä

Liikenneturva suosittelee, että hankit heijastimen myös koirallesi, sillä etenkin tummakarvaista koiraa on erittäin vaikea havaita hämärän aikaan. Saatavissa on monenlaisia koirille suunniteltuja huomioliivejä, joiden avulla saat lähes koko lemmikkisi heijastavan kankaan suojiin.

Koiran panta, valjaat tai talutushihna voivat hyvin olla heijastavaa materiaalia. Voit myös kiinnittää koiran varusteisiin heijastinnauhaa tai lisätä pantaan pimeydessä hohtavan valon.